На будинках Харкова з`являться нові меморіальні дошки: перелік адрес

П'ятниця, 17 лютого 2017, 17:47
На засіданні міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища було вирішено встановити меморіальні дошки кільком видатним харків'янам.
На будинках Харкова з`являться нові меморіальні дошки: перелік адрес

Про це подідомляє прес-служба харківської міськради. 

Нову меморіальну дошку встановлять генеральному директору КП «Харківводоканал» з 1995 по 2015 рік Івану Коріньку - на будівлі по пр. Ювілейному, 28-а, видатному конструктору рекордно-гоночних автомобілів ХАДІ Володимиру Нікітіну - на фасаді будівлі по вул. Ярослава Мудрого, 25, генералу-лейтенанту міліції Віталію Музиці - на будівлі по вул. Чернишевській, 94, правозахиснику та громадському діячеві Петру Григоренку - на вул. Пушкінській, 79.



Також в Харкові з'являться меморіальні таблички, які увічнять пам'ять воїнів-інтернаціоналістів. Так, на будівлі Харківської спеціалізованої школи №18 по вул. Іллінській, 40 встановлять меморіальну дошку Віталію Смирнову і Валерію Черевику, на будівлі школи №15 по вул. 12 Квітня, 14 - Олександру Бабичу, Сергію Волошку та Олександру Перепичаю, на будівлі ліцею №141 по вул. Бучми, 44-є - Олегу Літкевичу, Сергію Орлову, Володимиру Сіталу, на будівлі школи №135 по вул. Сумгаїтській, 1 - Віталію Платонову.

Пам'ятний знак одному із засновників української хірургічної школи, академіку Олександру Олексійовичу Шалімову з'явиться на будинку по вул. Чернишевській.

comments powered by HyperComments