У Харківській області почав діяти новий рибоохоронний патруль: перші результати

Понеділок, 20 лютого 2017, 21:09
У лютому новий рибоохоронний патруль почав роботу на Харківщині, а також в Івано-Франківській, Рівненській та Тернопільській областях.
У Харківській області почав діяти новий рибоохоронний патруль: перші результати

За два тижні роботи рибоохоронним патрулем Харківщини проведено вісім рейдів, під час яких розкрито 36 порушень правил рибальства. У порушників вилучено 10 заборонених знарядь лову – мереж і 68 кг риби, повідомили у Міністерстві аграрної політики і продовольства.

Тернопільським рибоохоронним патрулем проведено 12 рейдів та викрито 14 порушень правил рибальства. Рибоохоронним патрулем Івано-Франківської області проведено 11 рейдів та задокументовано 17 фактів порушення правил рибальства. Виявлено та вилучено 15 мереж, сумарною довжиною понад 400 м і 2 гармати для багріння риби. Рівненським рибоохоронним патрулем викрито 2 порушення правил рибальства, вилучено 2 знаряддя лову – мережа і остроги.

Держрибагентство поставило собі за мету відібрати у патруль людей, мотивованих до позитивних змін в рибному господарстві, тому з першої хвилі кадрових конкурсів в чотирьох управліннях заповнили тільки 15 вакансій з 48. З 16 по 20 січня відібрані співробітники проходили навчання та координацію за принципом рибоохоронної патруля Київщини на базі Управління Держрибагентства в Києві та Київській області.

«Випробувальний термін патрульних складе до 6 місяців. За цей час вони зможуть проявити себе і показати реальні результати роботи: затримання порушників правил рибальства і ефективну охорону водних біоресурсів», – повідомив голова Держрибагентства Ярема Кузнєцов.

comments powered by HyperComments