Як у Харкові вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні / ФОТО

Сергій Козлов (фото)  |  Понеділок, 20 лютого 2017, 22:14
У Харкові пройшов мітинг-реквієм на честь Дня Героїв Небесної Сотні
Як у Харкові вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні / ФОТО

Біля пам’ятника Тарасові Шевченку, традиційного місця збору євромайданівців Харкова, виступили рідні загиблих Героїв України та представники харківського Євромайдану.

Учасники мітинг-реквієму вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто загинув під час Революції гідності.

«Герої не вмирають! Їхня сила духа назавжди залишиться в генетичному коді української нації», – наголосив настоятель храму Святого Іоанна Богослова отець Віктор МаринчакБ

Батько Героя України, Героя Небесної Сотні Євгена Котляра – Микола Котляр відзначив, що за свої 33 роки його син прожив таке життя, яке інколи не проживають люди ані за 66, ані за 99-ть. Євген зміг зробити щось важливе для своєї країни.

«Зима 2014 року змінила свідомість кожного українця, – підкреслила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. – Євген Котляр, Владислав Зубенко, Юрій Паращук – це ті три імені, які завжди пам’ятатиме Харківщина. Їхніми іменами названі вулиці Харкова. На згадку Героїв Небесної Сотні в нашому місті названо площу. Ці імена залишаться в нашій пам’яті та пам’яті наших дітей».

Керівник області повідомила, що відповідно указу Президента України, заходи з вшанування Героїв Небесної Сотні проходять у всіх районах Харківської області.

«Сьогодні особливий день для кожного в Україні. Ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної сотні, тих хто своїм життям довів, що гідність та воля українського народу – нездоланна.
20 лютого назавжди впишеться кривавими літерами як одна з найбільш трагічних, а разом із тим героїчних сторінок в історії України. Імена Героїв назавжди залишаться в народній пам'яті. Подвиг Небесної Сотні – наша національна гордість та незмінний орієнтир – сильна, заможна, мирна європейська держава. Наше завдання втілити у реальність ті справи, за які боролися лицарі Майдану, за які вони віддали життя, за які продовжують боротися українськії воїни на Сході України. Світла пам'ять і вічна шана Героям! Слава Україні!» – наголосив перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко.

comments powered by HyperComments