У Харкові почалася Весна

Неділя, 26 лютого 2017, 21:26
В присутності тисяч городян спалили опудало Марени, що символізує зиму
У Харкові почалася Весна

Останній день Масляної відсвяткували сьогодні, 26 лютого, на пл. Свободи.

Розпочалося святкування ходою за участю ряджених. Актори, танцювальні, вокальні колективи - всього близько тисячі осіб - пройшли по вул. Сумській - від пл. Конституції до пл. Свободи. Під час ходи відбулися два танцювальних флешмоби - біля пам'ятника Тарасові Шевченку і біля Будинку рад. Після цього свято продовжилося на площі. Нагадаємо, що цього року тема свята була - Парад планет: у кожного району була своя театралізована зона, присвячена одній з планет Сонячної системи, де проходили інтерактивні програми. На площі провели традиційні масляні забави: перетягування каната, кулачні бої. Для харків'ян приготували подарунки - сувеніри та солодощі.

У центрі площі була встановлена 12-метрова сцена, щоб виступаючих було видно з усіх боків. На святковій сцені виступив музикант, учасник групи «5'nizza» і тренер проекту «Голос країни» Сергій Бабкін.

Близько 18:00 настала кульмінація свята: в присутності тисяч городян спалили опудало Марени, що символізує зиму. Таким чином, харків'яни попрощалися із зимою і готові зустріти весну.

comments powered by HyperComments