Жінки пройдуть по Харкову маршем

Юлія Гуш  |  Середа, 1 березня 2017, 18:34
Харків'янки приєдналися до Тижня жіночої солідарності
Жінки пройдуть по Харкову маршем

«Зараз ми об‘єднали наші зусилля для того, щоб зробити Міжнародний день захисту прав жінок видимим в Харкові та Україні, – зазначила Дар‘я Нагаівська, координатора проектів ГО «Сучасна жінка», – ми націлені на те, щоб досягти гендерної рівності в області та показати на власному прикладі що можна зробити. А також розповісти про досвід наших громадських організацій та поділитися успіхами в даній сфері».

Дана ініціатива не нова, аналогічні заходи проходять напередодні 8 березня в різних країнах світу: «Вона підтримується протягом багатьох років в різних країнах, – розповіла Тетяна Ісаєва, директорка Центру гендерної культури, – і мета цього місяця полягає в тому, щоб привернути увагу широкого загалу до проблем, пов’язаних з гендерною нерівністю, гендерними стереотипами, щоб говорити про проблеми жінок, про те, щоб зробити цю ідею більш зрозумілою для широких кіл».

«Ми вже проводили подібні заходи, – зазначила Надія Хохлова, представниця «Клубу успішних жінок», – ми отримали колосальний відгук від різних жінок. Чому ми проводимо такі заходи? Тут мова йде не тільки про фізичне насильство, а й про моральне. Що жінці варто відчути в собі певний стрижень, певну впевненість в собі для того, щоб протистояти як насильству в сім‘ї, так і насильству з боку суспільства».

Загалом, Тиждень жіночої солідарності буде тривати з 1 по 11 березня.

«Тиждень жіночої солідарності – це чисто символічна назва, – розповіла Анна Шаригіна, віце-президентка ГО «ХЖО «Сфера», – бо цього року він буде тривати 11 днів. Фактично, кожного дня будуть проводитись відкриті заходи, які можуть відвідувати люди незалежно від статі та гендерної ідентичності. Ці заходи об’єднані тим, що ми будемо говорити про права та можливості для жінок… В цьому році ми підняли різні теми. Специфічні та ні».

Зокрема, це буде тематична Жива бібліотека, proЖіночі читання, які пройдуть в Літературному музеї, панельна дискусія, присвячена питанням інклюзивності тощо. А щодо 8 березня, то на цей день запланований Марш жіночої солідарності.

comments powered by HyperComments