Харків'янам покажуть леопардів з Амуру

Четвер, 2 березня 2017, 12:02
Вони житимуть у Харківському зоопарку після реконструкції у рамках міжнародної програми
Харків'янам покажуть леопардів з Амуру

На це сподівається завідувач зоологічним відділом зоопарку Олег Грищенко .

Далекосхідний, або амурський, леопард знаходиться на межі вимирання. Це найрідкісніший з підвидів леопарда: станом на лютий 2015 року в дикій природі збереглося 57 особин на території національного парку «Земля леопарда» і від 8 до 12 - в Китаї. У XX столітті вид був внесений у низку інших охоронних документів. Полювання на леопарда заборонене з 1956 року.

«Після реконструкції в колекції Харківського зоопарку з'являться амурські леопарди - одна з найрідкісніших кішок на Землі. У природі амурських леопардів та амурських тигрів залишилося дуже мало. Тому зоопарки розробили програму з їх збереження і розведення в неволі. У Харківському зоопарку найрідкіснішим представником є ​​амурський тигр. Наша пара входить у міжнародну програму з розведення цього виду. У природі їх залишилося близько тисячі особин», - повідомив Олег Грищенко.

Він розповів, що перша дика кішка - чорна пантера - з'явилася в зоопарку ще в 1925 році. Зараз там шість видів хижих кішок, серед них - рисі, пантера, лісовий кіт.

Нагадаємо, що раніше на Харківщині з`явилася чупакабра з Мадагаскару/ ФОТО. Невідомий звір душить домашніх тварин у Лозівському районі

comments powered by HyperComments