Пілотний проект у Чугуєві - приклад нових підходів Харківщини до медреформи - Світлична

Понеділок, 6 березня 2017, 16:49
Цей проект реформування первинної ланки медицини реалізується в Чугуєві за підтримки Генерального консульства Німеччини в Донецьку (офіс Дніпро)
Пілотний проект у Чугуєві - приклад нових підходів Харківщини до медреформи - Світлична

«Мені приємно, що сьогодні ми можемо запроваджувати реформи, залучаючи до реалізації проектів технічну допомогу міжнародних партнерів, представників ЄС. Харківщина відкрита для реформ та нових підходів. Саме тому ми можемо залучати інвестиції, розвиватися та відновлювати потенціал у різних сферах», - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична у ході семінара «Реформування первинної медицини - перші кроки нових територіальних громад».

За словами Світличної,  реформування первинної ланки надасть додаткові повноваження в галузі медицини об’єднаним громадам, дозволить їм самостійно визначати потреби та регулювати кількість та якість послуг.

Підвищення якості медпослуг необхідно починати саме з первинної медицини. "Основне завдання влади, яке поставлено Президентом України Петром Порошенком, - наступальне поліпшення якості послуг. Найважливіше - щоб зміни помічали та підтримували люди. Це сенс будь-якої реформи», - нагадала присутнім губернаторка.

Нагадаємо, що у семінарі, який проходитиме у Харкові 6-7 березня, беруть участь експерти медичної реформи, представники Міністерства охорони здоров’я, органів місцевої влади та самоврядування, а також представники медичної галузі 30 новостворених громад з 18 регіонів країни.

comments powered by HyperComments