Де служитимуть строковики Харківщини

Четвер, 16 березня 2017, 03:11
1200 юнаків з Харківської області уже у квітні відправляться на строкову військову службу у Збройних силах України.
Де служитимуть строковики Харківщини

Підсумки проведення осіннього призову в 2016 році і завдання на весну-2017 обговорили під час інструктивно-методичних зборів в Харківському обласному військкоматі.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов нагадав, що осінній призов на строкову військову службу пройшов успішно і був виконаний на 100%: «Відразу ж після осіннього призову ми взялися до підготовки весняного призову. Навесні лави ЗСУ, Національної гвардії та інших військових формувань поповнять 1200 юнаків з Харківської області».

Обласний військовий комісар Юрій Калгушкін відзначив: «Осінній призов проходив у жовтні—листопаді 2016 року. Завдяки грамотній взаємодії з керівництвом ХОДА, за допомогою місцевих органів державної виконавчої влади планове завдання було виконано на 100%. Призвали 934 юнаків, з яких 424 направлено на службу до ЗСУ і 510 – до інших військових формувань. Що стосується весняного призову, то з березня відбувається оповіщення, виклик для проходження медкомісії, вивчення особистісних якостей призовників і підготовка до перших відправок, які будуть здійснені в квітні і травні».

Юрій калгушкін підкреслив, що комплектування частин Національної гвардії здійснюватиметься за змішаним принципом: територіально-екстериторіальним, а до підрозділів ЗСУ – тільки за екстериторіальним. Крім того, військовий комісар зазначив, що військовослужбовці строкової служби не будуть виконувати завдання в зоні АТО, а перебуватимуть у пунктах постійної дислокації.

comments powered by HyperComments