Кооперативним будинкам міняють ліфти

П'ятниця, 17 березня 2017, 12:02
Мешканцям доведеться заплатити чверть суми ремонту
Кооперативним будинкам міняють ліфти

У 2017 році міська влада Харкова запланувала поміняти ліфти у 15-ти будинках, де існують житлові кооперативи, житлово-будівельні кооперативи та об`єднання співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ).

Окрім заміни кабін-купе, будуть міняти й ліфтове обладнання, уточнила представник Департаменту житлового господарства мерії Діана Устимчук.

«Капітальний ремонт ліфтів ми виконуємо на умовах співфінансування, тобто 25% коштів дає ЖК, ЖБК чи ОСББ, а 75% виділяє міський бюджет. Це стосується усіх капітальних ремонтів і не лише ліфтів", - підкреслила чиновниця.

Вона навела кілька прикладів співпраці, одним із яких є ОСББ по пр. Тракторобудівників, 150. Там замінили кабіну ліфта, вік якого - близько 40 років, і продовжують інші "ліфтові" роботи. Підрядники обіцяють здати об`єкт у квітні.

За інформацією міського Департамента житлового господарства, загалом за допомогою звернулись близько трьох сотень ЖК, ЖБК та ОСББ. Йдеться про ремонти покрівель (таких звернень зараз найбільше), під'їздів, вхідних груп, цоколів, відмостків, систем опалення, водопостачання та водовідведення.

У мерії уточнили, що станом на 2017 рік у Харкові діють 855 ЖК, ЖБК та ОСББ.

Нагадаємо, що у Кернеса почали весняний флешмоб. Дах протікає, сміття під дверима, у ліфті застряг - надішли фотоскаргу міському голові.

 

comments powered by HyperComments