У Гомільшанських лісах введено карантин

П'ятниця, 17 березня 2017, 12:32
ХОДА надала подробиці загибелі диких кабанів від хвороби Монтгомері
У Гомільшанських лісах введено карантин

13 березня комісія у складі спеціалістів Управління Держпродспоживслужби в Зміївському районі та Зміївської районної Державної лікарні ветеринарної медицини сумісно з представниками НПП «Гомільшанські ліси» було здійснено виїзд на місце виявлення трупів диких кабанів. Знайдено 4 трупи диких кабанів (2 підсвинка та 2 свиноматки). При візуальному огляді туш загиблих кабанів вогнепальних поранень не виявлено. Трупи знаходились у стадії гнилісного розпаду, загибель тварин відбулась 5-6 діб потому.

14 березня трупи диких кабанів були спалені на місці їх загибелі та проведено дезінфекцію хлорним вапном. При огляді прилеглої території радіусом 500-700 метрів інших трупів диких кабанів не виявлено.

Патологічний матеріал від диких кабанів було направлено до Регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в Полтавській області для проведення дослідження на АЧС. За результатами досліджень виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней, - повідомляється в оперивній довідці ХОДА.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Зміївській РДА територія Національного природного парку «Гомільшанські ліси» Зміївського району Харківської області оголошена неблагополучним пунктом. Епізоотичним осередком захворювання оголошена заповідна територія Національного природного парку «Гомільшанські ліси» Зміївського району Харківської області загальною площею 3,377 тис. га.

Нагадаємо, що під Харковом виявили хворобу Монтгомері / Відео.

comments powered by HyperComments