Харківська газета відзначила сторічний ювілей / ФОТОРЕПОРТАЖ

Сергій Козлов (фото)  |  П'ятниця, 17 березня 2017, 20:11
Урочистості, присвячені 100-річчю від дня заснування газети «Слобідський край», пройшли сьогодні, 17 березня, в Театрально-концертному центрі.
Харківська газета відзначила сторічний ювілей / ФОТОРЕПОРТАЖ

На сцені оперного театру головного редактора видання Ларису Гнатченко і весь колектив газети «Слобідський край» привітали колеги і читачі, керівники області та міста, депутати, представники вищих навчальних закладів Харкова і області.

Після урочистої частини відбувся святковий концерт, на якому виступили творчі колективи міста та області. У фойє працювала виставка, присвячена історії газети.

Довідка. «Слобідський край» - найстаріше видання Харківщини й єдина україномовна газета в Харкові. Перший номер вийшов 10 (23) березня 1917 року під назвою «Пролетарій». Згодом видання перейменували на «Комунар», потім - на «Харківський пролетар». З 1934 року газета називалася «Соціалістична Харківщина». Свою нинішню назву видання отримало на початку 1990-х років. «Слобідський край» - офіційний друкований орган Харківської обласної ради. Виходить тричі на тиждень.

comments powered by HyperComments