Маринін нагадав про Наглядові ради при КП, пообіцявши "тотальний контроль" комунальникам

Неділя, 19 березня 2017, 11:18
Згідно зі змінами в Господарському Кодексі комунальні підприємства мають оприлюднити інформацію про свою діяльність шляхом розміщення на своєму інтернет-сайті
Маринін нагадав про Наглядові ради при КП, пообіцявши "тотальний контроль" комунальникам

Зміни у Господарському Кодексу надали громаді реальну можливість контролювати розподіл грошей з міського бюджету , - вважає депутат Харківської міськради VI скликання Дмитро Маринін. 

"Ці поправки набули чинності ще в червні 2016-го. Про них звичайно мало хто знає, а міська виконавча влада, впевнений, завбачливо мовчить. Головні моменти цих поправок знаходяться в ст.78 Господарського кодексу України. Одна з основних, на мій погляд, і важливих головних поправок - це створення наглядових рад при КП, які контролюють і спрямовують діяльність його керівника. Передбачена також річна фінансова звітність, яка може піддаватися перевірці незалежним аудитором. І в підсумку, згідно з положенням цієї статті КП має оприлюднити інформацію про свою діяльність, шляхом розміщення на своєму інтернет-сайті", - написав екс-депутат у своєму фейсбуці.

За його словами, інформація повинна включати:

- Квартальний і річний звіт за три роки

- Аудиторські висновки про річну фінансову звітність за три роки

- Річні звіти керівника та наглядової ради КП тощо.

Маринін закликав громадських активістів, використовуючи надані законодавством можливості, сдйснювати контроль за проведенням якісних ремонтів житлового фонду, доріг і капітальних вкладень в інфраструктуру міста, обгрунтованістю підняття тарифів на будь-які послуги, необхідністю взяття тих чи інших кредитів.

Нагадаємо, що раніше депутат Харківської міськради VI скликання Дмитро Маринін запропонував скоротити чисельність комунальних підприємств та передати їх в концесію приватним структурам, що, за його думкою, є шляхом суттєвого скорочення бюджетних витрат.

comments powered by HyperComments