Громадяни мають право в будь-який час відмовитися від централізованного опалення

Середа, 22 березня 2017, 09:02
Для цього треба примусити "попрацювати" заради громади свій ЖБК або ОСББ
Громадяни мають право в будь-який час відмовитися від централізованного опалення

Кому у теплі дні потрібно опалення? Тільки його постачальникам - теплокомпаніям,  яким вигідно  знімати гроші з громадян, одночасно знижуючи температуру теплоносія і, відповідно, свої витрати. Щоб не залишитися в дурнях, треба скористатися законодавчими нормами.

Згідно з законодавством, підставою відключення опалення є середня температура повітря вище +8°С протягом 3-х діб поспіль. В першу чергу від опалення відключаємо адміністративні будівлі, після цього – житло і об’єкти соціальної сфери (дитсадки, школи, лікарні) .

Оскільки теплопостачальні організації є тільки виконавцями послуг, то кожен ЖБК або ОСББ за вимогою громадян мають право наполягати на відключення централізованого опалення в будь-який час.

Так, за даними "Київенерго" , сьогодні у компанії знаходиться 485 заявок на відключення опалення.

Нагадаємо, що власники квартир або будинків без приладів обліку теплової енергії платитимуть за опалення по-новому. Уряд затвердив нову формулу розрахунку оплати за теплопостачання.

Зокрема, передбачається забезпечення перерозподілу плати між місяцями опалювального сезону (теплий місяць – менша сума, холодний місяць – більше сума).

Як підкреслюється в документі, рішення прийняте для недопущення неоднозначного трактування підприємствами - виробниками/виконавцями послуги з централізованого опалення норм Правил, що призводить до невідповідності нарахованої плати за послугу з централізованого опалення змінам температури зовнішнього повітря протягом місяця.

comments powered by HyperComments