Харківських бізнесменів навчать ефективній комунікації

Юлія Гуш  |  Середа, 22 березня 2017, 01:16
21 та 22 червня в місті відбудеться Харківський міжнародний бізнес-форум, під час якого підприємці зможуть отримати ексклюзивну інформацію щодо ведення бізнесу.
Харківських бізнесменів навчать ефективній комунікації

Про це розповіли співорганізатори Четвертого бізнес-форуму під час прес-конференції. Захід буде проходити в оновленому форматі 21 та 22 червня.

За словами керуючого партнера інвестиційної компанії ICOMCapital Юрія Костоголодова, цього року бізнес-форум вже сформувався як самостійний бізнес-проект.

«Нам ставили питання з приводу того, скільки інвестицій ми залучили після цього заходу, – зазначив він. – З точно такою регулярністю ми відповідаємо, що наш захід – це не інструмент для залучення інвестицій. Наш продукт – це комунікація, якої бізнесменам дуже бракує, якій потрібно навчатися. Крім того, наш івент – це ексклюзивна інформація від наших спікерів, наших експертів, наших гостей, яка в іншому вигляді не з’являється. Вона «заточена» під формат нашого заходу. Це абсолютно нові погляди на ті речі, які, можливо, ми неправильно оцінюємо».

Пан Костоголодов пообіцяв, що під час форуму буде надано чимало цікавої та корисної інформації щодо налагодження ефективної комунікації. Що, в свою чергу, допоможе представникам малого та середнього бізнесу працювати більш ефективно та почати експортувати свою продукцію на іноземні ринки. Юрій Костоголодов зазначив, що в Україні малий та середній бізнес відграє куди меншу роль, ніж в розвинутих країнах. Наприклад, в ЄС він є основою економіки. Щодо України, то тут ВВП на 50% залежна від експорту. Тому розвиток малого та середнього бізнесу, вихід на міжнародний ринок є вкрай актуальним.

«Постійна робота з польським бізнесом засвідчує, що польський уряд приділяє увагу розвитку місцевого середнього бізнесу, – розповів генеральний директор «Інституту сталого розвитку» Станіслав Ігнат'єв, ще один співорганізатор бізнес-форуму. – Для цього в Польщі є чимало програм стосовно дотацій, працюють грантові прогарами, такі як «Міській капітал», «Програма регіонального розвитку» etc, які дозволяють підприємствам малого та середнього бізнесу отримати грант для того, щоб запустити своє конкурентоспроможне виробництво, стати справжнім гравцем на національному та міжнародному ринку».

Станіслав Ігнат'єв розповів, що організатори форуму вважають за потрібне сприяти розвитку малого та середнього бізнесу саме за польською моделлю. А також вони бажають навчати місцевих підприємців стати конкурентоспроможними та здатними зробити свій внесок в розвиток економіки як на регіональному рівні, так і на національному: «Для цього ми співпрацюємо з посольством республіки Польщі, і воно працює над підготовкою бізнес-місій до Харкова в рамках Міжнародного бізнес-форуму. Це буде як мінімум 50 тем з галузі легкої промисловості, енергетики та галузі ІТ».

Почесний консул Французької Республіки в Харкові Сергій Ігнат'єв також підкреслив важливість налагодження ефективної комунікації між представниками малого та середнього бізнесу. Він також додав, що представникам місцевого бізнесу не вистачає відчуття самосуб’єктності для розвитку стосунків з іноземним партнерами.

«Я би підкреслив, що головною проблемою розвитку міжнародних зав’язків і взагалі українського бізнесу (особливо що стосується виходу на західні ринки) є крайня ступінь і формалізму, і інфантилізму, – розповів консул. – У нас, як правило, малий та середній бізнес представляють молоді люди, які продовжують знаходитися під впливом «постсовєтського» виховання. Коли хтось мусить щось вирішити, прийти і розповісти. Але проблема в тому, що людина сама приймає рішення, як їй розв'язати власну долю, долю свого регіону, своєї країни».

comments powered by HyperComments