У Харкові знайшли вісім будинків із цікавими особливостями

Середа, 22 березня 2017, 22:12
Список з восьми будинків, де будуть реалізовані міські програми доступного житла та молодіжного житлового кредитування, затвердили на засіданні виконкому Харківської міськради 22 березня.
У Харкові знайшли вісім будинків із цікавими особливостями

Це три будинки на вулиці Макіївській і п'ять будинків на Московському проспекті. Забудовник всіх об'єктів - ПАТ «Трест «Житлобуд-1». На кожен будинок замовник надав гарантійні зобов'язання і всі необхідні документи. Введення житла в експлуатацію передбачено в 2017 році.

Нагадаємо, що цього року з бюджету міста Харкова на фінансування програм доступного житла та молодіжного житлового кредитування було виділено 30 млн грн.

У Харкові діють Міська цільова програма молодіжного житлового кредитування і Міська програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2020 роки. Для того щоб скористатися міською програмою доступного житла, необхідно перебувати на квартирному обліку і потребувати поліпшення житлових умов. Щомісячний дохід сім'ї не повинен перевищувати п'ятикратного розміру середньої зарплати на одну людину. Наприкінці 2015 року програму доступного житла було розширено за кількома напрямками. У місті видають пільгові кредити для співробітників бюджетних установ, учасників бойових дій в зоні АТО. Ще один напрямок - можливість придбання квартири по меншій вартості за рахунок часткової компенсації з бюджету міста та за рахунок коштів підприємства, на якому працює співробітник, що потребує житло.

comments powered by HyperComments