У Харкові розповіли про те, як громадському активісту стати політичним діячем

Світлана Хлестова  |  Четвер, 23 березня 2017, 13:04
Завдяки проекту «Нові обличчя» громадські активісти змогли за 4 місяці отримати необхідні знання для участі у виборчому процесі. 
У Харкові розповіли про те, як громадському активісту стати політичним діячем

Про це розповів координатор проекту Олександр Чумак.

«Проект, який я запропонував, ґрунтувався на моєму особистому досвіді походу в депутати ВР в 2014 році. Занурившись в цей процес, я зрозумів, що наші громадські активісти, коли йдуть у депутати, не розуміють, що це таке. І друге: вони абсолютно не знайомі з виборчим процесом. Вони не розуміють, що відсутність їх впізнаваності в суспільстві – серйозний мінус при будь-яких виборах», - повідомив він.

Головна ідея проекту – допомогти громадським активістам підвищити впізнаваність і дати їм знання, які допоможуть їм балотуватися у ВР чи місцеві ради. Проект реалізовувався в 2015 році, тривалість – 4 місяці. 

«Ми стартували в червні, до жовтня учасники проекту пішли у виборчий процес. За підсумками проекту з 16 учасників п'ятеро стали депутатами обласної та міської рад. Це був хороший маркер для донора, і він вирішив продовжити проект», - зазначив Олександр Чумак.

 У листопаді 2016 проект стартував у модернізованому вигляді й називався «Школа депутата». Головна його мета – допомогти громадським активістам, цільову аудиторію включили також молодих депутатів, їх помічників та активних людей, які хочуть брати участь у реформах. 

В рамках цього проекту проводилися навчальні заходи. В курс увійшли ораторська майстерність, основи регуляторної політики, основи політичного та виборчого процесів, питання децентралізації, просування в соцмережах, комунікації та виступи на ТБ, адвокасі компанії. Це була насичена програма: більше 100 годин, яка тривала 4 місяці. Участь у ній взяли 26 осіб, і на сьогоднішній день проект завершений. 

«Ми єдиний проект, який дає громадським такі знання і при цьому дає додаткові знання у сфері персонального іміджу. Це дуже важливе питання. У 2014 році я бачив, що на зустріч з виборцями кандидати приходили у шльопанцях, шортах і захисній футболці. Коли ти приходиш спілкуватися з людьми, крім того, що ти показуєш своє розуміння, освіту і розум, потрібно і зовні виглядати відповідним чином», - зазначив координатор проекту.

За його словами, наступний етап планується розтягнути на 12 місяців, зробити не одну групу, а дві, і глибше заглибитися в райони Харківської області.

comments powered by HyperComments