Проректор ХНУРЕ подякував "Справжній Варті" за об`єктивність

Четвер, 23 березня 2017, 15:26
Призначений ректором Семенець ніколи не був радником Януковича
Проректор ХНУРЕ подякував "Справжній Варті" за об`єктивність

Проректор з інноваційно-корпоративної роботи та адміністрування Харківського національного університету радіоелектроніки Василь Россіхін назвав наклепницькою заяву тимчасово виконуючого обов`язки ректора вузу Едуарда Рубіна про те, що один із його конкурентів за місце керівника ХНУРЕ Валерій Семенець був радником екс-президента України Віктора Януковича.

Це підтверджують офіційні документи, написав Россіхін у Facebook.

"Згідно офіційного листа Адміністрації Президента України за підписом керівника Апарату АП, який надійшов у відповідь на запит МОН в ході перевірки до офіційного призначення обраного ректора ХНУРЕ, Семенець Валерій Васильович ніколи не був радником колишнього Президента України В. Януковича", - сказано у повідомленні.

Россіхін також подякував "Справжній Варті" за об'єктивне висвітлення інформації з цього приводу.

Проректор ХНУРЕ пообіцяв, що реакція на безпідставні звинувачення, наклепи, розповсюдження ганебних чуток, які здійснюються для приниження честі і гідності працівників вишу чи завдають шкоду іміджу Харківського національного університету радіоелектроніки, "буде жорсткою", а особи, що вчинюють такі дії чи сприяють їх вчиненню, будуть притягнуті до відповідальності.

"До речі, мабуть, злякавшися позовів за поширення неправдивої інформації та наклеп, ...Рубін прибрав зі своєї сторінки у фейсбук пост-наклеп від 21.03.2017 року", - зазначив Россіхін.

Нагадаємо, що колектив ХНУРЕ підтримує рішення МОН України про укладення контракту з професором Валерієм Семенцем. Таке рішення було прийнято на конференції трудового колективу, яка відбулася 20 березня.

Колектив вузу стурбований можливістю створення юридичної колапсу в університеті. У зв'язку з цим трудовий колектив ХНУРЕ прийняв рішення підтримати міністерство в правовій позиції про призначення ректора і проголосував за звернення до Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, а також до Голови Ради ректорів Харківської області Віля Бакірова з проханням підтримати позицію співробітників і студентів університету за призначенням ректором ХНУРЕ професора Валерія Семенця як законно обраного.

Як заявив депутат Харківської облради Едуард Рубін, "МОН зробив усе, щоб провідний вуз очолив радник Януковича, а заступниками стали сепаратисти".

Раніше рішенням Апеляційного суду Харківщини Едуарда Рубіна відновлено на посаді ректора Харківського національного університету радіоелектроніки. Рішення судової інстанції вступило в силу одразу після зачитування в залі суду. Документ повинні були надіслати у Міністерство освіти та науки, щоб там відреагували на нього належним чином.

Раніше виконуючим обов`язки ректора ХНУРЕ був призначений Валерій Семенець.

Колективу вишу Семенець був представлений заступником директора Департаменту науки і освіти ХОДА – начальником управління освіти і науки Володимиром Ігнатьєвим.

comments powered by HyperComments