Головний поліцейський Харківщини: "Залучаємо бійців Нацгвардії"

Четвер, 23 березня 2017, 11:32
Анатолій Дмитрієв прибув до Балаклії, де на військовому складі вибухають боєприпаси
Головний поліцейський Харківщини: "Залучаємо бійців Нацгвардії"

Керівник Головного управління Національної поліції України у Харківській області Анатолій Дмитрієв назвав страшним лихом пожежу, яка "з невідомих поки що причин" виникла на базі озброєння у Балаклійському районі.

"Терміново прибув на місце події, приймаю участь у роботі оперативного штабу. З третьої години по тривозі піднято весь особовий склад харківської поліції. Патрульна поліція цілодобово контролюватиме ситуацію в місті, щоб уникнути фактів мародерства. Крім того, наряди поліції виставлені біля об'єктів, де проведена евакуація – охороняємо школи, дитячі садки, підприємства та інше. Під особливий контроль взято обліковий контингент. По місту працюють піші патрулі. Залучаємо до цієї роботи бійців Нацгвардії", - написав він у Facebook.

Дмитрієв підтвердив раніше озвучену інформацію про перекриття автомагістралей та появу блокпостів.

"Для несення служби залучили особовий склад сусідніх відділів поліції Ізюмського, Барвінківського та Чугуївського районів області. Силами поліції також забезпечено супроводження автобусів з евакуйованими громадянами", - повідомив керівник ГУ НП.

За його словами, за його особистим розпорядженням організовано роботу ситуативного центру.

"Це своєрідний «мозок» спецоперації, створений з досвідчених фахівців та аналітиків поліції, які приймають швидкі рішення щодо роботи поліції з урахуванням усіх особливостей надзвичайної ситуації. Працюємо усі разом – злагоджено та оперативно.

Раніше за фактом пожежі й вибухів на складі боєприпасів у Балаклії СБУ відкрила кримінальне провадження за статтею "диверсія".

23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклія Харківської області, розпочалася пожежа. Приймаються усі заходи щодо локалізації та тушіння пожежі на місці. На місці розгорнуто штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою ХОДА Юлією Світличною.

«Жителів міста Балаклія та прилеглих сіл, які постраждали від вибухів на базі озброєння, тимчасово розселять в установах сфер освіти та соцзахисту на території району, - повідомила глава ХОДА. - На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано».

Усе, що відомо про пожежу на складах у Балаклії.

comments powered by HyperComments