Міськрада і USAID підписали енергетичний меморандум

Субота, 25 березня 2017, 09:01
Проект дозволить Харкову провести енергоаудит комунальних систем і бюджетних будівель
Міськрада і USAID підписали енергетичний меморандум

Серед інших намірів - навчання енергоаудиторів за норвезькою системою ENSI, розроблення Реєстру викидів парникових газів, Каталогу інвестиційних проектів в сфері енергоефективності.

За словами керівника проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні»  Діани Корсикайте , також буде надана підтримка в проведенні інформаційної кампанії з інформування громадськості про технології з підвищення енергетичної ефективності з використанням альтернативних джерел енергії.

Проект USAID «Муніципальна реформа в Україні» підтримує діяльність в сфері енергоефективності для досягнення загальних цілей і завдань енергетичного сектора України, в тому числі інтеграції з енергетичним законодавством Європейського Союзу. Крім того, важливим завданням проекту є значне скорочення парникових газів, які є результатом неналежного використання енергетичних ресурсів на місцевому рівні.

Нагадаємо, скільки родина заощадить на комуналці, якщо візьме "теплокредит". Уряд обіцяє, що початковий внесок із кожної квартири буде лише 350 гривень, щомісячний 50 гривень.

Із запуском Фонду енергоефективності кошти, вкладені у модернізацію багатоквартирного будинку на 120 квартир, окупляться за 5 років, - наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у статті для видання «Цензор.НЕТ».

На його думку, якщо мешканці будинку на 120 квартир вирішать термомодернізувати будинок за пакетом «Легкий», то на це треба буде приблизно 420 тисяч гривень, або 3,5 тисячі гривень із квартири.

comments powered by HyperComments