Рятувальники обходять подвір'я Балаклії у пошуках неевакуйованих мешканців/ Фото

Четвер, 23 березня 2017, 17:34
Працює понад 550 чоловік від Міноборони, ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії, медичної служби
Рятувальники обходять подвір'я Балаклії у пошуках неевакуйованих мешканців/ Фото

Про це повідомили у ДСНС України.

“Всі сили та засоби працюють для того, аби не виникло загрози територіям у 10-кілометровій зоні від місця події. Найголовніше для нас — робота з людьми та забезпечення їх на мінімальному рівні всіма необхідними речами. Ми докладаємо максимум зусиль аби громадяни не постраждали”, - зазначив Прем'єр-міністр.

За словами Володимира Гройсмана, ліквідація надзвичайної ситуації може тривати від 3 днів до одного тижня. На місці події в достатній кількості залучено броньовану техніку для локалізації пожежі. 

Нагадаємо, що  у Харкові підготовлені місця для евакуйованих з Балаклійського району.

Люди, які покинули місце свого постійного проживання в Балаклії і найближчих селах, можуть розміститися в модульному містечку (пр. Льва Ландау, 27г), де є 70 вільних місць. Крім того, там зараз розгортається додатковий модуль на 40 осіб.

У Харківському міському центрі реінтеграції безпритульних громадян (вул. Миру, 102) готові прийняти 10 чоловіків і 10 жінок.

У Харківському міському центрі комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Промінь» (пр. Перемоги, 77а) можуть тимчасово розселити 3 сім'ї з 4 осіб.

КП «Харківводоканал» також готове надати місця для 400 осіб в дитячих таборах відпочинку «Факел» (Помірки, 27) і «Ромашка» (селище Васищеве), на базі відпочинку «Аква» (селище Старий Салтів, Вовчанський район).

У випадку нестачі місць для евакуйованих, ще 400 осіб готові розмістити в казармах Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (вул. Сумська, 77/79).

Для бажаючих тимчасово розселитися в Харкові діє єдина умова: у них повинна бути прописка з Балаклії або Балаклійського району. Також це можуть бути переміщені особи з Донбасу, які тимчасово проживають на території, де сталася надзвичайна подія.

23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклія Харківської області, розпочалася пожежа. Приймаються усі заходи щодо локалізації та тушіння пожежі на місці. На місці розгорнуто штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою ХОДА Юлією Світличною.

«Жителів міста Балаклія та прилеглих сіл, які постраждали від вибухів на базі озброєння, тимчасово розселять в установах сфер освіти та соцзахисту на території району, - повідомила глава ХОДА. - На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано».

Усе, що відомо про пожежу на складах у Балаклії.

comments powered by HyperComments