Поранених героїв АТО лікуватимуть ізраїльські лікарі

Вівторок, 28 березня 2017, 19:01
Про таку можливість сказав у Харкові міністр соціальної політики України Андрій Рева
Поранених героїв АТО лікуватимуть ізраїльські лікарі

За його словами, попередню домовленність досягнуто з Посольством Ізраїлю в Україні.

Разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Ізраїлю в Україні Еліавом Білоцерковськи міністр ознайомився з Українським науково-дослідним інститутом протезування, протезобудування та відновлення працездатності.

Еліав Білоцерковськи зазначив, що фахівці, імовірно, з Реабілітаційного центру Бейт Левінштейн приїдуть до харківського інституту, щоб визначити можливі напрямки співпраці.

Український НДІ протезування, протезобудування та відновлення працездатності розробляє нові технічні рішення в протезобудуванні та комплексній реабілітації інвалідів зі складною патологією опорно-рухового апарату. Основні напрямки діяльності: розробка функціональних конструкцій протезно-ортопедичних виробів та технологій їх виготовлення; сертифікаційні, періодичні, приймальні та клінічні випробування технічних засобів реабілітації; розробка технічної документації; навчання за спеціалізацією протезування на базі вищої школи; курс підготовки фахівців з освоєння нових технологій виготовлення протезно-ортопедичних виробів з видачею сертифікату державного зразка; комплексна реабілітація хворих зі складними дефектами і захворюваннями опорно-рухового апарату.

Як раніше писала «Справжня Варта», Військово-медичному клінічному центру Північного регіону (Харківський госпіталь) станом на сьогодні дуже потрібні вода з поїлками для ранімації та лежачих бійців.

За інформацією волонтерів, які допомагають медикам і пораненим та хворим бійцям, необхідні також кава, цигарки, солодощі, а з непродуктових предметів - зубна паста, широкі пластирі "Леофікс", гумові капці та інше взуття по сезону різних розмірів, станки та леза старого зразка (які можна міняти) та постільна білизна.

comments powered by HyperComments