У Лозовій встановлять пам’ятник воїнам, загиблим в АТО/ Фото

Вівторок, 28 березня 2017, 19:29
Ескіз пам’ятнику вже готовий
У Лозовій встановлять пам’ятник воїнам, загиблим в АТО/ Фото

27 березня, комісія з питань відзначення та увічнення пам’яті видатних людей Лозівського міськвиконкому та учасники АТО, прийняли рішення встановити пам’ятник загиблим воїнам в АТО і облаштувати сквер на 2-му мікрорайоні біля будинків № 15, 17.

Під час спільної зустрічі громадські організації «Лозівська спілка учасників АТО» та «Товариство ветеранів АТО» прийняли пропозицію Лозівського міського голови Сергія Зеленського про розміщення скверу саме на цьому місці.

Учасники АТО розробили і внесли на розгляд комісії ескіз пам’ятнику. У ході засідання члени комісії прийняли рішення вивчити технічні питання по його встановленню, визначитися з вартістю виготовлення пам’ятнику та робіт з благоустрою по облаштуванню території скверу, - повідомили у прес-службі Лозівської міськради.

Як раніше писала «Справжня Варта», на Харківщині, на батьківщині Сірка запропонували відкрити музей козацтва. З такою ініциативою виступили представники громадськості Мерефи.

Нагадаємо, що на Харківщині встановлять пам'ятник Мазепі/ ФОТО. Перші концепти представлено на конкурс селищної ради Коломака.

Коломак відомий тим, що тут 25 липня 1687 року відбулися вибори гетьмана України. За свідченнями сучасників, на великий низині близько козацького табору була зібрана рада. Місце виборів було оточене щільним колом російського війська. Навколо козаків розставлені були стрілки і рейтари. На раді були присутні 800 кінних і 1200 піших козаків. Старшина вигукнув ім'я Мазепи, а коли дехто спробував назвати ім'я іншого, їх «Вміти угамувалі». Іван Мазепа був обраний гетьманом України і тут же були підписані Коломацькі статті.

comments powered by HyperComments