Найбільшу кількість внутрішніх переселенців прийняли прикордонні із зоною бойових дій області України - Світлична

Четвер, 30 березня 2017, 13:01
Внаслідок російської агресії на Харівщині знаходяться близько 200 тисяч внутрішньо переміщених осіб
Найбільшу кількість внутрішніх переселенців прийняли прикордонні із зоною бойових дій області України - Світлична

Такі дані надала голова ХОДА, виступаючи в ході 32-го Пленарного засідання Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи з доповіддю про ситуацію з внутрішньо переміщеними особами.

«Ми й зараз продовжуємо цю роботу, тому що наша країна, як і раніше, піддається агресії, - акцентувала Юлія Світлична. - Проблема допомоги мігрантам, у тому числі ВПО, є нашим спільним завданням, і увага, яку Конгрес приділяє цьому питанню, - тому доказ. Я впевнена, що ми зможемо подолати цю проблему тільки спільними зусиллями».

Керівник області повідомила про основні завдання, з вирішенням яких довелося зіткнутися регіональній владі в питанні допомоги переселенцям, та відзначила велику роль міжнародних організацій у підтримці роботи з ВПО.

Нагадаємо, у жовтні 2016 р. Юлія Світлична була обрана Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, вона входить до складу Бюро Конгресу та є членом Моніторингового комітету Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. 29 березня за ініціативи керівника ХОДА Конгрес прийняв рішення про проведення найближчого - червневого - засідання Моніторингового комітету в Харкові.

comments powered by HyperComments