Маленькі пацієнти 16-ї лікарні поїдуть лікуватися до Австрії

Четвер, 30 березня 2017, 22:49
12 пацієнтів онкогематологічного відділення Харківської міської дитячої клінічної лікарні №16 полетять влітку на оздоровлення до Австрії.
Маленькі пацієнти 16-ї лікарні поїдуть лікуватися до Австрії

Поїздка запланована в рамках програми міжнародного співробітництва між Харківською міською радою та австрійською екологічною організацією «Глобаль 2000». Зазвичай дітей обстежують в одному з госпіталів, де вони проходять курс підтримувальної терапії. Починаючи з 1996 року, курс оздоровлення пройшли 2500 дітей.

«Діти полетять на три тижні в супроводі нашого лікаря і медсестри. Цього року вони зустрінуться з Послом України в Австрії. Знаю, що для них організують прийом та готують цікаву програму», – повідомила заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Крім того, до харківських лікарень надійде гуманітарна допомога від австрійських партнерів. В Австрії зібрали гуманітарний вантаж вагою 8 тонн. Туди увійшли лікарняний одяг, матраци, ліжка, столи, стільці, шафи, засоби дезінфекції, витратні матеріали. Торік допомогу отримали лікарня №16 (гематологічне відділення), міський перинатальний центр, а також установи, які надають допомогу переселенцям.

Ще одним напрямком співпраці міської влади з «Глобаль 2000» стало оснащення медичних і соціальних закладів установками для очищення води. Вони вже є практично у всіх дитячих лікарнях і пологових будинках. Так, 19 установок уже працює, 23 - скоро відправлять з Відня, а ще 30 планують надіслати до Харкова протягом найближчих декількох років.

Австрійська неурядова екологічна організація існує на спонсорські кошти противників атомних електростанцій і надає допомогу українським дітям, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, дітям з онкологічними захворюваннями з Харківської, Луганської, Київської та Івано-Франківської областей, а також переселенцям із зони АТО.

comments powered by HyperComments