«Нічному експресу» буде присвоєно ім’я Героя Небесної Сотні

П'ятниця, 31 березня 2017, 18:35
«Нічний експрес» - пасажирський потяг №115/116 Харків-Чернівці
«Нічному експресу» буде присвоєно ім’я Героя Небесної Сотні

21 листопада 2014 року Владиславу Зубенку посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота зірка» - за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції гідності. 2015 року Українська православна церква Київського патріархату посмертно нагородила Владислава Зубенка медаллю «За жертовність і любов до України».

На честь Владислава Зубенка у Харкові названо вулицю, в Українському державному університеті залізничного транспорту у Харкові є пам’ятна дошка, ім’я Героя Небесної Сотні, Героя України присвоєно новій, щойно відкритій лабораторії інформаційних систем та технологій УкрДУЗТу.

Як раніше писала «Справжня Варта»,серед пасажирів Потягу єднання «Труханівська січ», зокрема, були родичі героїв Небесної сотні, які свого часу взяли безпосередню участь в його створенні.

«Я дуже радий, що Потяг єднанняприбув до Харкова, – розповів Віталій Зубенко, батько Владислава Зубенка, – місія цього поїзду набагато важливіша, ніж просто єднання країни. Його місія – це виховання нашого покоління, виховання молоді, виховання дітей в цінностях патріотизму, любові до своєї батьківщини».

Також залізничники відкрили лабораторію інформаційних систем і технологій імені Героя Небесної Сотні. Як розповіла завідувач кафедри управляння та експлуатаційної роботи Українського державного університету залізничного транспорту /УкрДУЗТ/ Тетяна Будько, спеціалізована лабораторія підготовки фахівців з напряму управляння процесами перевезень на залізничному транспорті розрахована на 25 студентів.

comments powered by HyperComments