На один гачок. Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство

Понеділок, 3 квітня 2017, 11:02
Ловити доволено однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега
На один гачок. Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство

Такий дозвіл міститься у Правилах любительського і спортивного рибальства.

Згідно з Правилами, " рибалкам-любителям під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега у межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ (межі визначенні у наказах). Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства, проведення підводного полювання. "

Як раніше писала «Справжня Варта», на Харківщині введено нерестову заборону. Нерестова заборона розповсюджується також на вилов інших водних біоресурсів та триватиме на різних водних об’єктах від 7 до 13 тижнів.

Тривалість нерестової заборони визначена відповідним наказом Управління Державного агентства рибного господарства в Харківській області від 01.03.2017 № 26.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  у харківському озері спостерігался рибій мор. За даними, розповсюжденими свідками у мережевих пабліках, мор стався в озері по вулиці Власенка в район Новожанове.

Також Україна побила двадцятирічний рекорд з вилову риби. За останні два роки вилов риби у внутрішніх водоймах та морях збільшився на 25%. У 2016 році він склав 80 тисяч тонн.

comments powered by HyperComments