Опалення у Харкові відключено

Понеділок, 3 квітня 2017, 14:04
Для харків'ян настав час підраховувати борги за опалення і думати, як їх погасити, не продаючи свого житла
Опалення у Харкові відключено

Міськрада не повідомляє, з якими саме боргами харків'яни пережили цю зиму. Як раніше писала «Справжня Варта», населення Харківщини платить лише половину нарахованого за комунпослуги. Так за статистикою, у січні 2017 року населення Харківської області заплатило за житлово-комунальні послуги (без врахування електроенергії) лише 52,3% від нарахованого, тобто 730,5 млн грн.

За електрику було сплачено 139 млн грн (90%).

Загалом борги мешканців Харківщини станом на кінець січня були такі: за централізоване опалення та гаряче водопостачання - 1707 млн грн, за газопостачання – 1430,8 млн грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (так звана квартплата) – 195,9 млн грн, за централізоване водопостачання та водовідведення – 175,9 млн грн, а за вивезення побутових відходів – 60,9 млн грн.

Нагадаємо також, що за комунальні борги у 3-10 тисяч квартиру не відберуть. Відбирати будуть після боргу порядку 60-ти тисяч.

Розпорядженням Харківського міського голови Генадія Кернеса опалення почали вимикати в житлових будинках і приміщеннях, обладнаних індивідуальними опалювальними приладами, а також у лікарнях, навчальних закладах та інших установах побутового і соціально-культурного призначення.

До системи теплопостачання КП «Харківські теплові мережі» підключено понад 6 тис. житлових будинків (понад 5 тис. - комунальної форми власності, понад 600 - ОСББ і ЖБК, більше 300 - відомчих), а також майже 2,5 тис. будівель різних відомств, установ і підприємств, близько 180 лікувальних установ, понад 200 установ освіти.

У структурі теплоспоживання населення становить 86%, бюджетні організації - 10%, госпрозрахункові споживачі - 4%. 

comments powered by HyperComments