П'яний велосипедист поплатиться за пошкоджену іномарку, нарководії заплатять за огорожу: взаємопов'язані ДТП у Харкові

Справжня варта  |  Понеділок, 3 квітня 2017, 21:55
На великий рахунок, ДТП одна з одною жодним чином не пов'язані. Але є, мабуть, щось вище.
П'яний велосипедист поплатиться за пошкоджену іномарку, нарководії заплатять за огорожу: взаємопов'язані ДТП у Харкові

Одна з дорожньо-транспортних пригод у Харкові, яка корелюється з подальшими, сталася за участі велосипедиста. За даними патрульної поліції, подія сталася 3 квітня о 10:00 на Заміському в'їзді. 36-річний велосипедист з, як з'ясувалося, явними ознаками алкогольного сп'яніння не обрав безпечного інтервалу руху, внаслідок чого скоїв наїзд на автомобіль Mitsubishi Outlander. Від чого обидва транспортні засоби зазнали механічних травм.

Патрульні склали відносно велосипедиста протокол про адміністративне правопорушення за ст. 124 КУпАП за порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП, та винесли постанову за ч.3 ст. 127 КУпАП щодо порушення ПДР особою, яка керує велосипедом у стані алкогольного сп'яніння. Санкції статей передбачають адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 340 грн та 136 грн. А ще й бідоласі доведеться розгрібати наїзд на іномарку і розбиратися з водієм Mitsubishi – це тобі не «водітєль кобили».

Із цією ДТП корелюються дві інші. Причому, корелюються вони ще й між собою – вже дуже схожі. Годі, що сталися вони в одну ніч, так ще й на одному місці. На перетині проспектів Людвіга Свободи і Перемоги водій автомобіля ГАЗ-24 (тобто, «Волга») протаранив металеву огорожу і дорожний знак. Сталося це проти ночі 3 квітня о 0.35. Опісля цього водій, а заодне і пасажир його транспортного засобу намагалися втекти з місця аварії. Та дзуськи, панове! Наздогнали порушників патрульні поліціянти. Що тут почалося!!! З'ясувалося, що водій був під наркотою. Патрульні поліцейські запропонували йому пройти медогляд. І склали протокол за ст. 124 і ч.2 ст. 130 КУпАП. Ну а пасажир... На то він і пасажир – відскипався легким переляком і десь подівся. Принаймні, у подальших повідомленнях поліції не фігурує.

Але це ще не все. Рано вранці того ж таки 3 квітня на тому ж самому місці (!) водій автомобіля Nissan теж зніс металеву огорожу. Ту саму огорожу, чи трохи далі/ближче – у поліцейських новинах не уточнюється, але водій так само був під наркотично-алкогольним градусом.

От же ж народ пішов – зовсім безвежний! Бо давно ж усім відомо: або кермо, або алкоголь, або наркотики – щось одне з трьох. Разом вони корелюються дуже неприємно для самопочуття!

...Водієві автомобіля Nissan (а як видно зі світлин, то таксі (!) Ой, хто нас возить, хто нас возить...), як і в попередньому випадку, запропонували пройти медогляд – передовсім, з тією метою, аби його остаточно не «схопив Кондратій».

Ще одна «Волга» подумала, що крута, і спромоглася протаранити багатотонну вантажівку. Аварія сталася 3 квітня в районі напів четверту на проспекті Льва Ландау. 57-річний водій автомобіля ГАЗ-31029, проспектом Льва Ландау, не обрав безпечної дистанції, безпечної швидкості руху та врізався у тягач DAF (з напівпричепом, між іншим!) який пригальмував перед поворотом на територію автотранспортного підприємства.

Внаслідок ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження, а водій «Волги» ще й тілесно ушкодився і був госпіталізований.

І, нарешті, знову повертаємося до вело-ДТП. 2 квітня близько 20-ї у районі перехрестя вулиць Дерев'янка та Сумської водій «Жигулів» збив велосипедиста. Нібито «Жигульонка» підрізав невстановлений автомобіль, а водій «Жигулів» різко рвонув керма у бік – і збив велосипедиста.

Постраждалого забрала «швидка», повідомили у патрульній поліції.

А вся «проблема» з велосипедистами, мабуть, у тім, що наразі в Харкові «замутили» місячну акцію «30 днів на велосипеді», яка стартувала 1 квітня. Уся ця «Спілнота радісних їздців» пообіцяла 30 днів не злізати з велосипедів... Виходить, двоє уже обіцянок організаторів не виконали...

comments powered by HyperComments