Селянин спалив собі ноги, намагаючись самостійно загасити пожежу

Середа, 5 квітня 2017, 12:04
Він спасав від вогню свою "екосистему"
Селянин спалив собі ноги, намагаючись самостійно загасити пожежу

Господар побачив, як палає суха трава поблизу його житлового будинку, почав гасити пожежу і отримав опіки ніг. Бригадою медиків його було госпіталізовано до центральної районної лікарні.  

ГУ ДСНС України у Харківській області повідомляє, що найбільша кількість загорянь в екосистемах виникла у Харківському, Вовчанському, Валківському, Золочівському, Богодухівському, Ізюмському, Дергачівському, Нововодолазькому та Куп’янському районах області, а також Московському та Холодногірському районах міста Харкова.

Як раніше писала «Справжня Варта», за спалювання сухого листя та випалювання стерні каратимуть штрафами.

Відповідно до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення «випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах» тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

comments powered by HyperComments