У громадян забрали 12 га лісу

Вівторок, 4 квітня 2017, 17:31
Чиновники з РГА незаконно передали 36 громадянам ці ділянки
У громадян забрали 12 га лісу

Приватизація лісу у Вовчанському районі пройшла у 2010 році, - повідомили у прокуратурі.

"Однак, передача земель відбулася з низкою порушень вимог чинного законодавства. Зокрема, не змінено цільове призначення ділянок. Крім того, порушено встановлений державою мораторій на відчуження цих земель", - пояснив начальник відділу Олександр Мельник.

Крім того, органи прокуратури забезпечили реальне виконання 11 судових рішень Дергачівського районного суду Харківської області про скасування державної реєстрації земельних ділянок. Це унеможливило оформлення права власності на землі лісового фонду, які у 2009 році за аналогічною схемою відведені громадянам Дергачівською районною державною адміністрацією.

Як раніше писала «Справжня Варта», районна влада незаконно надала дозвіл на передачу в оренду ділянки землі вартістю 1,7 млн. грн. Ділянка под магазин з гостевою автостоянкою знаходиться в постійному користуванні державного підприємства

Нагадаємо, що громаді в судовому порядку повернули землю на Московському проспекті вартістю 141,5 мільйонів гривень.

Рішенням Господарського суду області у повному обсязі був задоволений позов прокурора Харківської місцевої прокуратури №4. В ньому була висунута вимога розірвати договір оренди землі площею понад вісім гектарів та повернути її харківській територіальній громаді.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, 2005 року міськрада передала в оренду одному товариству земельну ділянку неподалік центра Харкова для того, щоб там був побудований розважальний центр. Проте будівництво так і не було розпочате. І протягом останніх чотирьох років від ТОВ не надходили гроші за оренду. 

comments powered by HyperComments