Розстрочку з оплати за опалення можуть відмінити

Середа, 5 квітня 2017, 16:02
Така можливість передбачена меморандумом, якого уряд направив МВФ
Розстрочку з оплати за опалення можуть відмінити

"Ми також скасуємо схеми, за якими не одержують субсидій домогосподарства могли здійснювати оплату за опалення протягом 12 місяців (" в розстрочку ") (Постанови Кабінету Міністрів №№ 630 і 357) з 1 травня 2017 року», - йдеться в тексті документа.

Як раніше писала «Справжня Варта», власники квартир або будинків без приладів обліку теплової енергії платитимуть за опалення по-новому. Уряд затвердив нову формулу розрахунку оплати за теплопостачання.

Згідно з постановою уряду України №156 від 16 березня 2017 року, передбачається забезпечення перерозподілу плати між місяцями опалювального сезону (теплий місяць – менша сума, холодний місяць – більше сума).

Як підкреслюється в документі, рішення прийняте для недопущення неоднозначного трактування підприємствами - виробниками/виконавцями послуги з централізованого опалення норм Правил, що призводить до невідповідності нарахованої плати за послугу з централізованого опалення змінам температури зовнішнього повітря протягом місяця.

Серед змін - “У разі встановлення засобів обліку води у квартирі (будинку садибного типу) їх показання розподіляються пропорційно кількості мешканців квартири (будинку садибного типу). Пільги споживачам з оплати послуг надаються на частку, отриману після такого розподілу, за фактичними витратами в межах соціальних нормативів, визначених законодавством.”

Також уряд знизив соціальну норму на опалення та газ.

З 1 травня 2017 року наберуть чинності нові соціальні норми споживання енергоресурсів.

Рішення про це ухвалив Кабінет Міністрів України. Постанова про зміни до попередніх документів датована 6 лютого.

comments powered by HyperComments