У кожному районі Харківщини створять спеціалізовані служби для перевезення людей з інвалідністю

Середа, 5 квітня 2017, 17:03
У місті Харків продовжила роботу спеціалізована транспортна послуга «Інватаксі»
У кожному районі Харківщини створять спеціалізовані служби для перевезення людей з інвалідністю

Такі дані були наведені в Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

У ході засідання відповідного обласного комітету  було акцентовано увагу на тому, що в області продовжено роботу щодо оновлення парку транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. На загальних міських маршрутах Харкова експлуатуються 85 автобусів та 73 тролейбуси великої місткості з низьким рівнем підлоги, на маршрутах області - 52 автобуси. Триває робота щодо забезпечення транспортних засобів на автобусних, тролейбусних та трамвайних маршрутах міста Харків й області гучномовним оповіщенням про назву зупинки, вирішуються питання встановлення в автотранспортних засобах електронних табло.

«На Південній залізниці є два спеціалізовані вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю, що пересуваються на візках. Зазначені вагони включаються до складу поїздів на замовлення цих пасажирів, - зазначив начальник відділу з питань охорони праці управління праці Департаменту соціального захисту населення ХОДА Станіслав Піроженко. -  У місті Харків продовжила роботу спеціалізована транспортна послуга «Інватаксі».  Протягом 2016 року нею виконано близько 3000 замовлень з перевезення осіб, які пересуваються на інвалідних візках».

Під час засідання було поставлено завдання в усіх районах області створити спеціалізовані служби для перевезення людей з інвалідністю. 

Як раніше писала «Справжня Варта», облрада прийняла програму "Здоров’я Слобожанщини" на 2017-2018 роки.

«Обласна програма охоплює велику кількість завдань, оскільки державні програми не всі працюють або працюють не в повному обсязі. Ми виходили з можливостей обласного бюджету. Головне, щоб люди, яким потрібен гемодіаліз, перитонеальний діаліз, інсулінозалежні люди отримали необхідні ліки», - сказав заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Також  у багатоповерхівках Харкова встановлюють складні пандуси. У 2016 році пандуси були встановлені більш ніж у 100 будинках. На даний момент у підприємства вже є понад 70 адрес для робіт у цьому році. Зараз пандуси встановлюють у кількох будинках, наприклад, по пр. Гагаріна, 176 (корп. 3), де також складна конфігурація входу в під'їзд.

comments powered by HyperComments