У Харкові суд заарештував майно Балаклійського арсеналу

Середа, 5 квітня 2017, 20:51
Харківський суд дозволив слідчим арештувати комп'ютерну техніку та відео-реєстратори військової частини А 1352
У Харкові суд заарештував майно Балаклійського арсеналу

Про це йдеться в ухвалі Київського районного суду Харкова від 28 березня 2017 року.

Суд розглянув клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБ України в Харківській області, який просив накласти арешт на сервер військової частини в/ч А 1352 (військовий арсенал у Балаклії) та відео-реєстратор частини.

Слідчий зазначив, що арешт майна необхідний для розслідування диверсії на 65-му арсеналі. Згідно клопотання, близько 2:40 23 березня диверсію скоїли на цей час невстановлені цивільні особи за допомогою безпілотного літального апарату, внаслідок чого на технічній території арсеналу відбулася детонація ракет ЗМ9-ЗРК «Бук-М1» та снарядів 152 мм.

25 березня слідчий направив на адресу військової частини запит, щоб отримати носії інформації – записи зі встановлених в частині відеокамер. Того ж дня військові надали два комп'ютерних блоки (сервер та відео-реєстратор) з приміщення вартової служби

Отримані дані свідчать, що на вказаних комп'ютерних блоках зберігаються дані, які мають доказове значення для проведення досудового розслідування. На вказаних комп'ютерних блоках зберігається інформація з приводу пропускного режиму, та осіб, які відвідують технічну територію військової частини А 1352, на якій зберігаються боєприпаси та зброя. Крім того, за наявними даними на вказаних комп'ютерних блоках зберігаються записи з встановлених на території військової частини А 1352 відеокамер, наголошується у клопотанні СБУ.

У судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали подане клопотання й просили про його задоволення, вказуючи на достатні підстави для арешту вказаного майна. Представник військової частини А 1352 до судового засідання не з'явився, надав до суду заяву, згідно якої просить розглядати клопотання слідчого за його відсутності.

Суд ухвалив рішення клопотання слідчого про арешт майна задовольнити й накласти арешт на два комп'ютерних блоки військової частини А 1352, що розташована в Балаклії.

Нагадаємо, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

 

comments powered by HyperComments