Харківський університетський консорціум став візитівкою регіону - заступник голови ХОДА

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 7 квітня 2017, 16:03
До цього проекту вже долучилися виші з інших регіонів України
Харківський університетський консорціум став візитівкою регіону - заступник голови ХОДА

Про це заявив журналістам Анатолій Бабічев, заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації.

За його словами, Університетський консорціум показав свою працездатність в реалізації багатьох проектів. До нього долучилися не тільки вищі навчальні заклади, а й донорські організації.

Зокрема, в даному проекті беруть участь такі харківські виші, ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Харківській регіональний інститут державного управління та Державна академія культури.

«Ми маємо більше десяти напрямків нашої діяльності, – зазначила Людмила Бєлова, президент Харківського університетського консорціуму, – один з них – це робота щодо реалізації стратегії розвитку Харківської області. Сталося так, що саме вищі навчальні заклади Харківщини і консорціум, який їх об’єднує, стояв у витоків створення та розробки стратегії розвитку Харківської області. Тому ми беремо на себе відповідальність щодо реалізації тих напрямків, які передбачені стратегією».

Вона висловила впевненість, що даний проект буде успішно реалізований: «Реформи, які проходять в країні – це головний напрямок в роботи вищих навчальних закладів. Для реалізації нових наукових наробок, отримання практичних навичок діяльності. Це також шлях до залучення студентської молоді, молодих науковців до практичної реалізації цих проблем».

Як раніше писала «Справжня Варта», харківські виші зможуть взяти участь у спільних програмах з Ґеттінґенським університетом. Таку можливість у рамках Харківського наукового консорціума оговорили голова ХОДА Юлія Світлична та колишній депутат Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина від партії «Союз 90/Зелені» Віола фон Крамон.

Зокрема, вона відзначила, що  минулого року в ННЦ ХФТІ було запущено «Джерело нейтронів» -  надсучасну ядерну установку, яка є спільним проектом харківських вчених і наших американських партнерів.

comments powered by HyperComments