Багато людей, які страждають депресією, уникають лікування - Мінохорони здоров'я

Понеділок, 10 квітня 2017, 13:06
Стартувала кампанія ВООЗ "Депресія: давайте поговоримо"
Багато людей, які страждають депресією, уникають лікування - Мінохорони здоров'я

Навіть за умови доступу до послуг, багато людей, які страждають депресією, уникають лікування або відкладають його зі страху перед упередженим ставленням чи дискримінацією. Така ситуація, в поєднанні з недостатнім державним фінансуванням, стала причиною величезних прогалин в діагностуванні та лікуванні депресії і призвела до того, що тільки невелика частка людей, які страждають від цього захворювання, отримують належну допомогу, - повідомляють у Мінохорони здоров'я.

У найгіршому випадку депресія призводить до суїцидів, які є другою (після дорожньо-транспортних пригод) причиною смертності серед людей у віці 15-29 років. У країнах з низьким та середнім рівнем доходу в Регіоні показники самогубств є найвищими. Незважаючи на те, що депресія вдвічі більше розповсюджена серед жінок, ніж серед чоловіків, останні є більш схильними до суїцидів: у 2015 році чоловіків серед самогубць у Регіоні виявилося вчетверо більше в країнах з середнім та низьким рівнем доходів.

Депресія підвищує ризик розвитку тривожних розладів та інших неінфекційних захворювань, таких як діабет та хвороби серця. При цьому не слід забувати і про зворотній ефект: люди з цими захворюваннями мають підвищений ризик розвитку депресії. Частково саме тому лікувати депресію слід у неспеціалізованих закладах охорони здоров’я, а також інтегрувати її ведення у програми, пов’язані з неінфекційними захворюваннями, материнським здоров’ям та здоров’ям дітей та підлітків.

Як раніше писала «Справжня Варта», пенсіонер покінчив життя самогубством, вистрибнувши з кабіни атракціону «Колесо огляду».

Від отриманих травм чоловік помер.

Інформація про подію, яка сталася в парку Горького на вулиці Сумській, надійшла до чергової частини Шевченківського відділу поліції в місті Харкові сьогодні о 16:20.

За адресою виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці опитали свідків та оглянули місце події. Зі слів очевидця стало відомо, що чоловік знаходився в кабінці один та вистрибнув з самої верхньої точки атракціону.

Також  у Харкові двадцятирічна дівчина покінчила життя самогубством.

Працівниками поліції встановлено, що дівчина покінчила життя самогубством, стрибнувши з даху покинутого казино по вулиці Різдвяній. Також було з’ясовано, що загибла при житті мала суїцидальну схильність та неодноразово висловлювала наміри піти з життя.

Відкрито кримінальне провадження ч. 1 ст. 115 з позначкою «самогубство» Кримінального кодексу України, повідомили у відділ комунікації поліції Харківської області.

comments powered by HyperComments