Світлична проінспектувала майбутні Прозорі офіси/ Доповнено, Фото

Четвер, 13 квітня 2017, 12:25
Вони відкриються на вул. Чернишевській, 55, і пр. Науки, 17а, - у приміщеннях адміністрацій Київського і Шевченківського районів Харкова
Світлична проінспектувала майбутні Прозорі офіси/ Доповнено, Фото

За словами губернаторки, проект «Прозорий офіс  здійснюється в рамках децентралізації за ініциативи Президента України Петра Порошенка.

 

"Тут можна буде отримати досить великий пакет послуг: це оформлення субсидій, пільг, різних соціальних виплат, нарахування пенсій і так далі. У «прозорих офісах» надаватимуть понад 230 послуг по всіх видах і напрямках, включаючи також адміністративні послуги», - відзначила глава ХОДА Юлія Світлична під час інспекції ходу підготовки закладів до роботи.

Вона також нагадала, що до вересня планується відкриття регіонального Центру надання адміністративних та соціальних послуг, куди зможуть звертатися не тільки жителі міста, а й області. Також триває робота над тим, щоб центр був відкритий і для жителів інших областей. Планується, що ЦНАП надаватиме понад 400 послуг.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  у найбільшому районі Харкова відкриють грандіозний центр надання соціальних і адміністративних послуг.

Відкриття такого центру площею понад 6 тис. кв. м. заплановано на 2017 рік.

Усього, за планами міськради, він надасть громадянам 420 різних видів послуг, отримання яких можливо протягом одного дня .

Крім соціальних і адміністративних послуг у центрі надаватимуть послуги РАГСу, фіскальної служби, видаватимуть ID-карти і закордонні паспорти. Крім того, там працюватимуть інформаційно-консультативні «вікна» для іноземців і «молодіжне вікно», де молоді люди зможуть дізнатися про житлові програми, отримати консультації в сфері працевлаштування та охорони здоров'я. Час прийому заявника становитиме, як і в «прозорих офісах», не більше 15 хвилин.

Також КП "Центр поводження з тваринами" зобов'язали звітувати перед зоозахисниками про свою діяльність. За даними міськради, в 2010 році від травм, завданих безпритульними собаками, в місті постраждало 1903 людини. У 2016 році це число зменшилось на 77% - було травмовано 436 осіб.

comments powered by HyperComments