Доступні ліки мають бути у наявності на аптечних складах - Світлична

Четвер, 13 квітня 2017, 16:01
Коштів, які виділені урядом на забезпечення відповідної програми в Харківській області, достатньо
Доступні ліки мають бути у наявності на аптечних складах - Світлична

Про це розповіла голова ХОДА Юлія Світлична на всеукраїнській селекторній нараді.

Тема наради - реалізація  урядової програми «Доступні ліки».

За словами губернаторки, бюджетних коштів виділено достатньо. Зараз у регіоні проводиться робота з власниками і представниками аптек, які повинні надати ці ліки людям.

«Необхідні ліки мають бути у наявності на аптечних складах. Жодних виправдань щодо затримок поставок не може бути», - підкреслила Світлична.

У ході наради Володимир Гройсман подякував Юлії Світличній за ефективну роботу з ліквідації наслідків НС у Балаклії і повідомив, що Харківщина може розраховувати на подальшу підтримку Кабміну у відновленні інфраструктури та житлового фонду Балаклії.

Як раніше писала «Справжня Варта», Міністерство охорони здоров'я опублікувало перелік безкоштовних ліків. У переліку - нітрогліцерин, бісопролол, атенолол.

Ліки, вартість яких підлягає відшкодуванню, надаються за програмою "Доступні ліки".

У реєстрі зазначені розмір відшкодування та суми доплати (за наявності) щодо кожного торгового найменування лікарського засобу, який бере участь у програмі.

Як повідомили у міністерстві, для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

comments powered by HyperComments