Селяни продовжують здавати зброю/ Фото

П'ятниця, 14 квітня 2017, 10:33
Поліціянти обіцяють не тільки звільнити їх від криміналу, але й зареєструвати щось з того, що вони добровільно принесуть
Селяни продовжують здавати зброю/ Фото

Але для офіційної реєстрації потрібно перевірити походження зброї та її технічний стан.

Так, до  Харківського відділу поліції місцеві мешканці принесли 14 мисливських гладкоствольних рушниць, 3 газові пістолети та ніж.

Правоохорнці нагадують, що місячник добровільної здачі зброї триває до 30 квітня. Усі особи, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів та спецзасобів, автоматично будуть звільнені від кримінальної відповідальності, передбаченої ст.263 Кримінального кодексу України.
Після оформлення відповідних документів вони мають можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

В той же час відносно 56-річного мешканця Богодухова, який спав з ґвинтівкою калібром 7,62 мм, відкрито справу за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі, - повідомили у ГУНП.

comments powered by HyperComments