У Харкові намічається маштабний міжнародний турфорум

Вівторок, 18 квітня 2017, 21:42
IX Міжнародний туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі» за участю іноземних міст-побратимів Харкова пройде 20-21 квітня в готелі «Premier Palace Hotel Kharkiv».
У Харкові намічається маштабний міжнародний турфорум

Метою проведення форуму є обмін досвідом у сфері розвитку туристичної інфраструктури міста та іміджевої політики з іноземними містами-партнерами, зміцнення міжрегіональних та міжнародних зв'язків, встановлення контактів між представниками туристичної індустрії.

Цього року участь у форумі підтвердили 18 іноземних делегацій з 12 країн світу, 13 українських міст і областей, а також близько 200 представників сфери туризму України.

Як повідомила Юлія Згурська, в рамках форуму «Харків: партнерство в туризмі» пройде міжнародна конференція «Форми об'єднання в сфері туризму. Національний і локальний рівні», яка складатиметься з трьох секцій: 1. «Форми об'єднання в сфері туризму. Національний і локальний рівні»; 2. «Сучасний маркетинг як фактор розвитку і просування туристичних продуктів і дестинацій»; 3. «Сучасні тенденції гостинності».

Цього року організатори форуму зроблять акцент на виступах міжнародних експертів у сфері туризму, теоретиків і практиків туристичної галузі та супутніх послуг. Так, очікується участь у форумі французького експерта Жана-Клода Вейса, голови Департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Івана Ліптуги, керівника Асоціації індустрії гостинності України Олександра Лієва та ін.

«Ми хочемо зміцнювати міжнародні зв'язки міста, використовувати міжнародний досвід наших міст-побратимів, експертів для розвитку туризму в Харкові. Водночас ми б хотіли презентувати наші досягнення. Коли форум тільки з'явився, сфера туризму була не дуже розвинена в місті, а зараз нам вже є що показати іншим українським містам. Також приємно, що різні міста, знайомлячись у Харкові, потім реалізують свої проекти, і Харків виступає як сполучна ланка», – пояснила очільниця відділу Департаменту міжнародного співробітництва міськради Юлія Згурська.

В рамках форуму також відбудуться презентації та майстер-класи від майстрів народних ремесел з розпису тарілок і крашанок, виготовлення слобожанського коца (особливий вид килима ручної роботи), гастрономічні презентації міста Тбілісі (Грузія) і Закарпатської області, виставки тощо. Також у рамках форуму будуть підбиті підсумки конкурсу туристичних проектів «Я люблю Харків». Цього року в ньому беруть участь 17 робіт. Крім того, відбудеться розіграш призів від однієї з авіакомпаній.
Як повідомила Юлія Згурська, взяти участь у конференції можна тільки за попередньою реєстрацією, яка вже завершилася, а майстер-класи та виставки зможуть відвідати всі охочі.

comments powered by HyperComments