Ким насправді є чоловіки, які силоміць випхали Лесіка із сесійної зали

Ігор Петриченко  |  Середа, 19 квітня 2017, 11:16
Люди, які допомогли йому вийти із залу, є, в тому числі, правоохоронцями - вони виконали свій обов'язок
Ким насправді є чоловіки, які силоміць випхали Лесіка із сесійної зали

Про це повідомив депутатам Харківської міськради міський голова Генадій Кернес, коментуючи те, що на початку сесії екс-депутата міськради Андрія Лесика під руки з сесійної зали силою вивела охорона мера. Це викликало дискусію серед депутатів.

Зокрема, фракція "Самопоміч" зажадала у мера повідомити, ким є люди, які силою вивели із залу людини, який називав себе депутатом.

Нагадаємо, Андрій Лесик напередодні виграв суд у міськради, оскарживши своє виключення з фракції і позбавлення його депутатського мандата. Втім, дане рішення суду не скасовує відповідне рішення виборчої комісії, яка позбавила А.Лесик статусу депутата міськради і прийняла рішення про присвоєння статусу депутата міськради наступного номеру виборчого списку кандидатів - Медведєву.

"Лесик прийшов спеціально, щоб зірвати сесію. Він не є депутатом, - повідомив, звертаючись до депутатів Геннадій Кернес. Рішення суду не зобов'язує нас включити його в депутатський корпус".

За словами міського голови, за минулу добу в результаті стихії, що розбушувалася було знеструмлено 6 дитячих садків, дві школи, 40 багатоквартирних і більше тисячі приватних будинків.

"Дискусію в залі намагаються вести люди, які формально не мають на це право. Ми не дамо в цей складний кризовий для міста час перетворювати сесію міськради в циркове шоу одного актора", - заявив мер.

Депутатам було запропоновано проголосувати за те, щоб продовжити сесію або оголосити перерву, як пропонувала фракція "Самопоміч". Більшістю голосів було вирішено продовжити сесію.

Як раніше писала «Справжня Варта», 17 травня 2016 року міськрада під час чергової сесії прийняла рішення достроково припинити дію депутатських повноважень Андрія Лесика. Тоді ж він подав позов до Харківського окружного адміністративного суду.

comments powered by HyperComments