Нововодолазьке відділення поліції отримало алкотести вартістю 4000 євро

Юлія Гуш  |  Середа, 19 квітня 2017, 17:55
Набори алкотестів були передані Консультативною місією Європейського Союзу сьогодні, 19 травня
Нововодолазьке відділення поліції отримало алкотести вартістю 4000 євро

Дане обладнання має допомогти співробітникам Нововодолазького відділення поліції покращити рівень безпеки на дорогах. Як передає прес-служба КМЄС з реформування сектору цивільної безпеки України, під час виробництва даних алкотестів були застосовані сучасні технології. Завдяки ним поліцейські зможуть виявляти водіїв, які знаходяться в стані алкогольного сп’яніння, без аналізу їх дихання.

Для цього достатньо взяти зразок повітря в салоні автомобілю. Крім того, набори алкотестів обладнані бездротовими портативними принтерами, які дозволяють друкувати результати аналізу дихання прямо на місці.

«Україна посідає одне з перших місць за рівнем аварій та смертності на дорогах. У Західній Європі щороку в ДТП гине 4 людини на кожні 100000 осіб населення. В Україні ця цифра дорівнює 13, – розповів Тімоті Шилстон, старший радник КМЄС з питань загальної правоохоронної діяльності, – надане сьогодні обладнання рятуватиме життя. Саме збереження життя громадян є найважливішим завданням поліції».

Герріт Ян Ван Гелдер, координатор регіонального представництва КМЄС у Харкові, у свою чергу зазначив, що алкоголь є одним із чинників, що спровокували 2358 ДТП у 2015 році. «Тоді в аваріях загинуло 317 осіб, – зауважив він, – а це – 317 сімей, що передчасно втратили батьків, матерів, братів, сестер. Цього можна уникнути, але діяти треба вже зараз».

З кінця 2016 року Консультативна місія Європейського Союзу передала Національній поліції 30 наборів алкотестерів загальною вартістю 38000 євро, а також провела відповідні тренінги для співробітників поліції Києва, Харкова та Львова.

comments powered by HyperComments