Політ з моста, Prius на Короленка, п'яний таран і чотири трупи: ДТП у Харкові та області за добу / ФОТО

Четвер, 20 квітня 2017, 22:58
Автомобіль впав з моста у Харкові.
Політ з моста, Prius на Короленка, п'яний таран і чотири трупи: ДТП у Харкові та області за добу / ФОТО

Аварія сталася увечері 19 квітня на Московському проспекті. Як повідомили в патрульній поліції Харкова, близько 10-ї вечора автомобіль «Мерседес» вилетів з Велозаводського моста. Внаслідок ожеледиці водій втратив керування, машину понесло на узбіччя, після чого викинуло з проїжджої частини в замет. На щастя, водій не постраждав.

Кількома годинами раніше у центрі Харкова патрульні врізалися в ВАЗ. За інформацією прес-служби патрульної поліції, «десятка» не поступилася дорогою силовикам. Аварія сталася в середу близько 17:00 на перехресті провулка Короленка та Московського проспекту. Службова машина з проблисковими маячками їхала на виклик вулицею Короленка, однак водій ВАЗа проігнорував сигнали і не поступився дорогою. В результаті аварії ніхто не постраждав. На водія ВАЗа склали адмінпротокол за статтею 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху).

Зрештою, того ж таки 19 квітня близько 23-ї години до екіпажу патрульної поліції звернувся громадянин, який повідомив, що водій автомобіля Ауді А8 знаходиться за кермом в стані алкогольного сп'яніння. На жаль, заявник не зміг точно повідомити куди саме попрямував автомобіль. Тож патрульні розпочали пошуки. Через деякий час поліцейські помітили схоже авто на проспекті Науки. Автомобіль Ауді А8 прямував від майдану Свободи в бік Олексіївки. На вимогу патрульних зупинити транспортний засіб водій Ауді не реагував, а, навпаки, збільшив швидкість, не зважаючи на дорожню обстановку. Автомобіль ймовірного порушника вискочив на зустрічну смугу руху та ледь не зіткнувся з авто, що рухалося назустріч. На численні вимоги поліцейських про зупинку водій не реагував. На вулиці Отакара Яроша автомобіль-порушник врізався у дерево. На щастя, ніхто не постраждав.

Під час спілкування із водієм полісмени помітили у чоловіка явні ознаки алкогольного сп'яніння. За вчинені правопорушення на водія Ауді А8 патрульні склали чотири адміністративні протоколи за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, незупинку на вимогу співробітника поліції, створення аварійної ситуації та вчинення дорожньо-транспортної пригоди.

Ще одна аварія сталася у Коломацькому районі Харківщини. Тут не обійшлося без жертв. Інформація про подію, яка сталася на автошляху «Київ-Харків-Довжанський» поблизу села Ганнівка Коломацького району, надійшла до чергової частини Коломацького відділення поліції 19 квітня о 08:45. З’ясувалося, що водій маршрутного таксі «Мерседес Спринтер», в якому знаходилося 13 пасажирів, рухався в напрямку Харкова. Водій маршрутки виконував обгін в умовах обмеженої видимості та допустив зіткнення з автомобілем «МАН» під керуванням 36-річного харків’янина.
Внаслідок ДТП на місці події загинули чотири пасажири маршрутного таксі – дві жінки, 41 та 60 років, і два чоловіки, 46 та 47 років. Також внаслідок ДТП постраждали п'ять пасажирів маршрутного таксі. Вони із травмами різного ступеня тяжкості доправлені до лікарень Полтавської області та Валківського району Харківщини.

Факт події внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Водієві маршрутки повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Слідчими призначено низку експертиз та визначено статус 44-річного чоловіка як підозрюваного. Зараз він проходить лікування у медичному закладі Харкова та знаходиться під наглядом правоохоронців. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

comments powered by HyperComments