ID-карти і біометричні паспорти можна отримати в двох районах Харкова

Понеділок, 24 квітня 2017, 16:44
Офіси відкрито в адміністраціях Шевченківського та Київського районів
ID-карти і біометричні паспорти можна отримати в двох районах Харкова

ID-карту видають тільки за місцем реєстрації, а закордонний паспорт в нових офісах можуть оформити жителі всіх районів. Діти від 14 до 18 років, яким вперше видають ID-карту, отримують цю послугу безкоштовно, термін видачі - від 10 до 20 днів. Час оформлення закордонного паспорта - від тижня до 20 днів.

«Якщо ж ID-карта була загублена або прийшла в непридатність, отримати її знову можна в будь-якому з «Прозорих офісів» не за місцем реєстрації», - повідомила директор департаменту.

Крім того, послугу реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання можна оформити в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватися в«Персональному кабінеті» на сайті центру, прикріпити необхідні документи і, якщо у адміністратора не буде зауважень, прийти до центру і отримати послугу.

Як раніше писала «Справжня Варта», «Прозорі офісі» розраховані не на чиновників, а на громадян - підкреслила губернаторка під час урочистого відкриття двох "прозорих офісів" у Харкові.

За її словами,  некабінетна система обслуговування додасть прозорості роботі чиновників. У «прозорих офісах» також створені умови для осіб з обмеженими фізичними можливостями. У тому числі, співробітники офісів пройшли курс навчання мові жестів.

comments powered by HyperComments