У Харківській області ведеться активна робота над вирішенням проблемних питань чорнобильців - Михайло Черняк / Фото, відео

Середа, 26 квітня 2017, 13:05
Сьогодні в Харкові вшанували пам'ять загиблих чорнобильців.
У Харківській області ведеться активна робота над вирішенням проблемних питань чорнобильців - Михайло Черняк / Фото, відео

Панахида відбулася біля пам'ятника жертвам Чорнобильської катастрофи в Молодіжному парку. У заходах взяли участь представники обласної адміністрації, обласної та Харківської міської рад, представники громадськості.

"Ми вшановуємо пам'ять загиблих ліквідаторів, які врятували від загрози весь світ. Та головне наше завдання - допомагати тим, хто сьогодні з нами. В області ведеться дуже активна робота над вирішенням проблемних питань чорнобильців", - сказав під час церемонії заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

За його словами, постійний діалог з чорнобильцями - це позиція глави області Юлії Світличної.

Нещодавно губернатор провела зустріч з чорнобильським активом, під час якої були визначені першочергові завдання. 

Також, за інформацією Михайла Черняка, зараз на Харківщині фінансуються оздоровчі програми,  кожного року на них виділяється більше коштів. 

"Наприклад, 2,2 млн грн виділено на санаторно-курортне лікування 2-ї категорії чорнобильців. 8,5 млн грн виділено на ліки за рецептами. Виділяються гроші на ремонт диспансеру радіологічного захисту. Особисто керівник області Юлія Світлична контролює це питання", - підкреслив керівник обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник.

Нагадаємо, раніше Юлія Світлична звернулася до жителів області та відзначила, що "ми вдячні подвигу всіх, хто першим вийшов на лінію вогню, в смертельну радіацію не за наказом, а за велінням совісті".

comments powered by HyperComments