Харківська «Солідарність» прагне стати платформою для діалогу між більшістю в міськраді і представниками демократичних сил - Андреас

Середа, 26 квітня 2017, 14:01
З нового року міська організація БПП активно проводить консультації з депутатами міськради та представниками первинних організацій в районах, які працювали фактично на місцевих виборах. Після цього їх діяльність поступово зійшла нанівець, і сьогодні стоїть завдання знову запустити їх роботу.
Харківська «Солідарність» прагне стати платформою для діалогу між більшістю в міськраді і представниками демократичних сил - Андреас

Про це в інтерв'ю виданню «Справжня Варта» заявила заступник голови харківської міської організації БПП «Солідарність» Марія Андреас.

При тому, що з центрального бюджету, згідно з чинним законодавством, фінансується лише апарат секретаріату, це буде зробити непросто.

Адже первинні організації працюють на громадських засадах, тобто їхні керівники повинні самі бути мотивовані і знаходити мотивацію для людей.

"Міська організація їм може надати для нарад приміщення штабу, звідки вони можуть вести агітаційну і організаційну роботу. Я вже познайомилася з усіма головами первинних організацій, ми визначилися з напрямками у районах, адже кожен район унікальний. Те, що пройде в Індустріальному районі, не спрацює в Шевченківському. У нас вже є розуміння "больових точок" у кожній частині міста", - повідомила М. Андреас.

На даний момент в місті зареєстровано 250 членів партії. Крім того, у БПП 7 депутатських мандатів у міській раді. Як вже повідомлялося, у міській організації прийняли рішення закрити весь Харків, віддати кожному з депутатів цілий район міста, в який входить його виборчий округ. Таким чином, де-факто, патроновані ними округи вже найближчим часом сильно зростуть.

"Я хочу показати, що партія може бути відкритою та конструктивною, може чути людей і, отримуючи від них фідбек, врешті-решт створити синергію роботи первинок, депутатських приймалень та фракції БПП у міській раді", - поділилася планами заступник голови "Солідарності".

Крім того, цивільний активіст, добре відомий у волонтерському середовищі, Марія Андреас хоче створити на базі фракції БПП свого роду платформу для діалогу між більшістю в міськраді і представниками демократичного табору.

"У моєму патріотизмі засумніватися складно. Я волонтер, а не кар'єрист, і свідомо віддала свій голос і стала членом цієї партії, тому що вважаю, що у країні, де йде війна, партія Президента апріорі повинна мати підтримку громадськості, - каже вона. - Я бачу себе комунікатором між більшістю в міськраді і партіями, скажімо так, демократичного табору".

За словами заступника голови «Солідарності», початок конструктивного міжфракційному діалогу було покладено на останній комісії зі створення робочої групи для більш детального вивчення діяльності комунального підприємства «Центр поводження з тваринами».

"Коли Наталя Коваленко з фракції «Самопоміч» запропонувала рішення щодо створення робочої групи з питання більш детального вивчення діяльності КП «Центр поводження з тваринами», його підтримав голова фракції БПП Віталій Маляренко. Це було об'єктивно висвітлено, і депутат написала пост подяки. Ми також спілкуємося з її колегами з «Самопомочі» Ігорем Черняком та Дмитром Булахом, які реально щось роблять в місті. Тобто, ми можемо налагоджувати зв'язки і працювати разом на територіальну громаду, незалежно від кольору прапорів наших партій", - резюмувала Марія Андреас.

Нагадаємо, 7 квітня на міській конференції партії "Солідарність" Марію Андреас обрали заступником голови міської організації партії Олександра Давтяна. До речі, обласну організацію БПП очолює глава Адміністрації Президента Ігор Райнін (заступник – перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко).

Полня версія інтерв'ю з Марією Андреас про зміни, які чекають на харківську "Содідарність", вийде на сайті "Справжня Варта" цього тижня.

comments powered by HyperComments