Німці навчили оесбебів термомодернізації

Четвер, 27 квітня 2017, 19:34
Німецьке товариство міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) реалізує у Харкові проект «Енергоефективність в громадах»
Німці навчили оесбебів термомодернізації

26 квітня в Харкові за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини було проведено семінар-тренінг для керівників новостворених ОСББ 

Тема семінару - «Діяльність ОСББ: перспективи розвитку, особливості фінансування та співпраця з органами влади». Під час тренінгу експерти GIZ проконсультіровали харків'ян відносно джерел фінансування утримання багатоквартирних будинків і заходів з термомодернізації.

На зустрічі, зокрема, обговорювалися такі теми: ОСББ як одна з форм управління багатоквартирним будинком; Кошторис: надходження і видатки ОСББ; Організація експлуатації багатоквартирного будинку. Проведення поточних і капітальних ремонтів; Енергоефективні заходи у житлових будинках; Досвід реалізації проектів з комплексної модернізації житлових будинків, - повідомили у міськраді.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  у місті почали компенсувати відсотки за теплими кредитами. Програма почала діяти у Харкові з березня 2017 року.

Найчастіше харків'яни беруть кредити на придбання енергозберігаючих вікон та балконних дверей, на придбання обладнання і матеріалів для робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, на придбання радіаторів водяної системи опалення, опалювальних котлів.

126 перших позичальників отримають компенсацію  у розмірі облікової ставки Національного банку України, яка на 1 квітня становить 14% річних. На ці цілі місто спрямує понад 14 тис. 600 грн. Всього банками за даною програмою було видано кредитів на суму близько 4,5 млн грн.

 

comments powered by HyperComments