Діверсія на складах у Балаклії: Ніяких літальних апаратів військова система ППО не виявила

Четвер, 27 квітня 2017, 17:04
Крім того, на складах виявлено цінні види боєприпасів, які, як вважали раніше, в Україні відсутні
Діверсія на складах у Балаклії: Ніяких літальних апаратів військова система ППО не виявила

Про це повідомив Юрій Бутусов, журналіст, у своєму фейсбуці.

Бутусов пише:Ніяких літальних апаратів над Балаклією в той день військова система ППО не виявила. Провели перевірку, чи можливо, що якийсь безпілотник дальньої дії бачить "Украерорух", але не бачить радар ППО. Встановлено, що радар ППО повинен був бачити мету.

Таким чином на даний момент версія про атаки безпілотника не підтверджується.

Пріоритетною версією слідства в даний час є диверсія на території бази. Про це говорить характер вибухів, зафіксований на камерах спостереження і зі свідчень очевидців.

Стався вибух в одному із захищених бункерів, де зберігалися боєприпаси. Бункер знищене дощенту.

В ході розслідування з'ясувалися і навіть несподівано цікаві, і можливо позитивні факти. Виявлено цінні види боєприпасів, які, як вважали раніше, в Україні відсутні. Насправді, їх не бачила примітивна система обліку, а цілий бункер ракет для одного і видів сучасного озброєння раптом раптово "знайшовся".

Як раніше писала «Справжня Варта», під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

За фактом виникнення пожежі та вибухів на військових складах у Балаклії Харківської області Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею "диверсія".

comments powered by HyperComments