12,7 млн. грн. підуть на закупівлю житла 27 родинам з Балаклії, які залишилися без даху над головою - Світлична

Четвер, 27 квітня 2017, 18:09
Губернаторка намагається також знайти механізми компенсації громадянам з приватного сектору
12,7 млн. грн. підуть на закупівлю житла 27 родинам з Балаклії, які залишилися без даху над головою - Світлична

Про це голова ХОДА Юлія Світлична заявила під час спілкування з мешканцями Балаклії.

«Будівельно-відновлювальні роботи тривають, основний упор робимо на те, щоб відновити багатоповерхові будинки й установи соцсфери. Вчора Кабінетом міністрів України було прийнято рішення про виділення додаткових фінансових ресурсів. 30 млн грн з цієї суми підуть на відновлення житлового фонду та будівель соціальної сфери, ще 12,7 млн ​​- на закупівлю житла 27 родинам, які залишилися без даху над головою. На сьогодні завдання забезпечити цих людей житлом - основне. Що стосується приватного сектора, то будемо шукати механізми компенсації, щоб проводити відновлення й тут», - підкреслила керівник області.

Світлична оглянула вулиці й об'єкти соцсфери, що найбільш серйозно постраждали від вибухів на 65-му арсеналі. На вул. Арсенальній Юлія Світлична поспілкувалася з місцевими жителями та будівельниками. 

Як раніше писала «Справжня Варта», під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Також на відновлення Балаклії додатково виділено 45 млн.грн. Про виділення додаткових коштів голова ХОДА Юлія Світлична домовилася з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом під час його робочої поїздки до Харківської області.

comments powered by HyperComments