Світлична ознайомила делегацію КМЄС з суспільно-політичною ситуацією в Харківській області

П'ятниця, 28 квітня 2017, 14:43
Представники Консультативної місії Європейського Союзу оцінила на Харківщині ступінь взаємодії місцевого представництва з органами влади й силовими структурами
Світлична ознайомила делегацію КМЄС з суспільно-політичною ситуацією в Харківській області

Наше спільне завдання - домогтися стабільності, розвитку та впевненості громадян, - зазначила голова ХОДА Юлія Світлична, коментуя співпрацю з КМЄС  у сфері безпеки та роботи Нацполіції.

«Невеликі кроки, які ми робимо в імплементації реформ на території окремих районів, в окремих організаціях, дають нам можливість показувати людям зміни, що відбуваються в країні, завойовувати довіру та планомірно впроваджувати демократичні принципи. Наше спільне завдання - домогтися стабільності, розвитку та впевненості громадян, - зазначила Юлія Світлична. - Сподіваюся, що наша взаємодія буде тривати так само плідно, і ми зможемо впровадити більше цікавих і корисних проектів на території області, не обмежуючись виключно Харківським районом. З боку ХОДА можете розраховувати на повну підтримку».

Губернаторка також зазначила, що тісна співпраця регіону з КМЄС розпочалася ще до відкриття в Харкові представництва місії, і наразі вже можна не тільки обговорювати плани подальшої співпраці, а й говорити про реалізовані проекти.

Так, за два роки співпраці з КМЄС на території області було реалізовано понад 10 проектів. Сьогодні в регіоні продовжується розробка щорічної програми безпеки. Її випробують на території 200-тисячного Харківського району, одного з найбільших в Україні. Зараз визначено основні проблемні питання безпеки району (майнові злочини, небезпека на вулицях, правопорушення серед дітей, небезпека з боку раніше засуджених). Ці питання вивчені спільно з представниками КМЄС, надалі місцевому населенню запропонують доповнити ці питання. Фіналом розробки програми стане зустріч представників КМЄС, керівництва області, Нацполіції, органів місцевого самоврядування та громадян, які проживають на території району, на центральній площі в місті Мерефа, де програму буде презентовано, а потім передано на затвердження районної ради.

Як раніше писала «Справжня Варта», Юлія Світлична дала відповідні доручення щодо переходу на посилений режим несення служби керівництву ГУ Національної поліції України в Харківській області, обласного управління СБУ та прокуратури. На необхідності збільшити на травневі свята кількість патрулів на вулицях обласного центру керівник регіону наголосила 28 квітня під час зустрічі з начальником Управління патрульної поліції Харкова Вадимом Лісничуком. До охорони громадського порядку на Харківщині також залучать бійців Національної гвардії України, особовий склад та курсантів військових вишів регіону. У посиленому режимі на свята працюватимуть і прикордонники.

comments powered by HyperComments