Харківських медійників та айтішників навчать втілювати власні проекти

Юлія Гуш  |  Субота, 29 квітня 2017, 09:04
З 28 по 30 квітня в Харкові проходить медіахакатон NASNAGA, де всіх охочих навчатимуть створювати нові медіа на стику культури і журналістики
Харківських медійників та айтішників навчать втілювати власні проекти

Такі заходи, як хатакони, збирають в одному місці людей різних професій, які можуть пропрацювати свої проекти задля їх подальшого втілення. Саме для цього протягом 48 годин в приміщенні «Студії 42» харківські айтішники та медійники будуть працювати над власними проектами, отримувати інформаційну підтримку від менторів та знайомитися з однодумцями.

«І в світі, і в Україні були прецеденти, коли створюються хакатони для підтримки медіа-ініціатив, – розповів Сергій Прокопенко,співорганізатор заходу , – і на стику технологій, культури та медіа допомагають людям, які хочуть створити власні медіа. Для нас медіа – це, перш за все, якась ідея у вигляді контенту, продукції. Необхідно прийти від ідеї до продукту у вигляді бренду, у вигляді налаштованої речі партнерів, налаштованої діджитальної стратегії тощо. Тут необхідна взаємодія з іншими людьми, які хочуть започаткувати такі протекти».

Прокопенко розповів, що серед зареєстрованих учасників, наприклад, є команда, яка хоче створити своє онлайн-радіо, є дівчина, яка хоче відкрити власний інтерактивний сайт, який дозволить відвідувачам не читати, а прослуховувати надану інформацію, є команда, яка може здійснювати експертизу по звуку тощо Учасники заходу зможуть отримати цінні консультації від менторів та ближче познайомитися один з одним. За словами Дарини Нагаівської, співорганізаторки заходу, це необхідно для того, щоб люди отримали максимальну підтримку і в подальшому змогли працювати більш ефективно.

«Розуміючи нові тенденції та нові технології, конкурувати можна з будь з ким на рівні ідей, – зазначив Сергій Караванець, лідер команди «Кінороби», – бо ідеї доступні абсолютно всім. Вже постає питання щодо того, як ти це втілиш, чи буде твоя бізнес-модель життєспроможною, чи буде вона приносити гроші, чи буде твоє медіа приносити якусь соціальну користь. І тут якраз задача менторів – давати зворотній зв’язок протягом цих 48 годин, щоб мінімізувати кількість помилок. Щоб їх вже не було у фінальному продукті».

comments powered by HyperComments